Deze DVD geeft een goed beeld van de Veder Methode. Het sluit tevens goed aan bij de kennismakingstraining. Te zien zijn onder andere verschillende voorstellingen van Stichting Theater Veder.

Prijs: €22,50 per DVD (excl €5,- verzendkosten)

Bestel via het contactformulier.

De Veder Methode® is vanaf 2007 ontwikkeld door Theater Veder en biedt handvatten om beter met mensen met dementie te kunnen communiceren. Hierdoor ontstaat wederkerigheid in het contact en wordt het gevoel van welzijn, de persoonlijke identiteit en het zelfvertrouwen van mensen met dementie bevorderd en versterkt. Om dit te bereiken, wordt gebruik gemaakt van theater, poëzie, muziek, een-op-eencontact en reminiscentie in combinatie met een belevingsgerichte benadering.

Voorstellingen en trainingsprogramma
De Veder Methode® wordt toegepast in huiskamer- en theatervoorstellingen. Deze dvd is onderdeel van het trainingsprogramma dat Theater Veder aanbiedt aan zorgmedewerkers en brengt de methode zoals die door spelers van Theater Veder wordt toegepast op treffende wijze in beeld.

“Sinds we met de Veder Methode® werken zijn de bewoners rustiger en maken de verzorgenden makkelijker contact met hen. Het personeel weet zich ook beter in te leven in hun situatie. Én ze werken met meer plezier. Prachtig toch?!” Jegny Elshot, afdelingshoofd van verpleeghuis Wittenberg (Amsta, Amsterdam – interview dagblad De Telegraaf nov. 2009)

Huiskamervoorstelling Salon de la Poésie
In deze voorstellingen speelt poëzie de hoofdrol: van verzen tot liedjes en van poëziealbumgedichtjes tot dichtkunst. Attributen, kleding en theatrale werkvormen worden gebruikt om doelbewust herinneringen op te halen. Er wordt vanuit rolfiguren in kleine groepen van maximaal 14 bewoners gewerkt. Individuele aandacht wordt hierdoor gewaarborgd: ieder komt tot zijn/haar recht, of dat nu stil genietend is of actief participerend.
Citaat cliënt: “Ik wist vanmorgen niet dat ik vandaag zo’n fijne dag zou hebben!”

Theatervoorstelling Theatre de la Poésie
In een tot echt theater omgetoverde ruimte wordt cultureel aanbod op maat gepresenteerd aan zo’n 75 bewoners die even uit het alledaagse getild worden en zich begeven in een theatrale wereld. De acteurs en muzikanten wisselen zang, live muziek en poëzie met elkaar af en er is interactie met het publiek. De kleur, dynamiek en sfeer wordt bepaald door de gasten op het podium én in de zaal.