Als u reeds trainingen of een scholingstraject van Veder heeft gevolgd, kunt u deelnemen aan de verdiepingstrainingen die worden aangeboden op het gebied van spel, zang en tekstbegrip.

De volgende eendaagse trainingen worden aangeboden.

Workshop Kom op Verhaal 
Hoe bouw je een verhaal op? Welke ingrediënten voeg je toe, welk perspectief kies je, welke rol spelen herinnering en verbeeldingskracht en wat is je rode draad? Speelse oefeningen laten je proeven aan wetmatigheden van het verhalen vertellen en brengen je in contact met jouw unieke invalshoek als verhalenverteller.

Workshop Rolverdieping
Hoe speel je iemand anders dan jezelf? In deze workshop word je stap voor stap meegenomen en gaan we personages spelen met als startpunt het lichaam. Vervolgens gaan we met die verschillende personages aan de slag. We gaan speloefeningen doen en situaties spelen om de personages verder vorm te geven. Er is ook de mogelijkheid om vanuit je bestaande rolfiguren te werken, neem in dat geval je kostuum mee!

Workshop Zingen
Iedereen kan spreken en iedereen kan zingen, ieder met zijn eigen stem. Hier wordt in de workshop aandacht aan besteed. Je zult gaan ontdekken hoe je met je stem, sprekend en zingend, de beleving en verbeelding kunt prikkelen en zo het contact met de ander kunt versterken.

Workshop Performance Maken
Hoe verbind je een lied aan een gedicht. Begin je bij het lied? Begin je bij het gedicht? En hoe breng je het samen? Hangt het van het thema af? Of van je rol? Of van je verhaal? Breng je eigen lied of gedicht mee. Er zal in deze workshop worden doorgewerkt op de voorgaande workshops.

Workshop Poëtische en muzikale communicatie (opbouw gelaagdheden van het grondmodel)
Mensen handelen en reageren vaak vanuit eigen emotie. In het vakgebied theater wordt de emotie geanalyseerd en vertaald naar professioneel gedrag. Hierin worden verschillende gelaagdheden van de persoonlijkheid gebruikt. Tijdens deze training gaan we actief aan de slag met de 2e laag van de persoonlijkheid, poëtische en muzikale communicatie.

De trainingen van Veder staan geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO); dit betekent dat zij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en zijn vrijgesteld van BTW.

‘Het was een dag die voorbij vloog. Wat ik vooral heb geleerd is om mezelf theatraal te presenteren zonder dat het ‘overdreven’ of ‘onecht’ overkomt. Ik wist niet dat ik deze creativiteit in me had. En ik ga weer vaker met de bewoners zingen.’ Jelle van der Schaaf. Aristo zorg.

Heeft u interesse in het aanbod van Veder of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Theater Veder of bel 020 – 3419499