Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal, maar soms is dat verdwaald geraakt in het geheugen. Tijdens de workshop ‘Kom op Verhaal’ krijgen mantelzorgers en vrijwilligers handvatten aangereikt om samen met naasten herinneringen op te halen en haperende verhalen weer stromend te maken.

Als ons wordt gevraagd wie we zijn en waar we vandaan komen, dan vertellen we verhalen. Bijvoorbeeld over wat we hebben meegemaakt. Ons levensverhaal biedt een verklaring voor wie we nu zijn en wat we doen. Als wij ons eigen verhaal kunnen vertellen en begrijpen, zijn wij in staat om vooruit te kijken en keuzes te maken die bij ons passen.

Deze cursus is hartversterkend voor mantelzorgers. We delven details op uit onze eigen herinnering of die van een dierbare: hoe rook het, proefde het, klonk het ook alweer? Op speelse wijze smeden we fragmenten tot een gloedvol verhaal. U zult aan den lijve ervaren wat de kracht van verhalen is.

  • Duur: één ochtend van 09.30 tot 13.00 uur
  • Data: zie Agenda
  • Voor: Iedereen die is betrokken bij de zorg voor ouderen met geheugenproblemen
  • Locatie: Theater Veder, de Klencke 111, Amsterdam
  • Kosten: € 55,- per persoon

De trainingen van Veder staan geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO); dit betekent dat zij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en zijn vrijgesteld van BTW.

Heeft u interesse in het aanbod van Veder of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Theater Veder of bel 020 – 3419499