Bij Veder kunt u ook voorstellingen à la carte boeken. Bijvoorbeeld een huiskamervoorstelling, een kleinschalige groepsactiviteit waarin ouderen met geheugenproblemen met theater, muziek en poëzie worden verleid tot contact. Of een hoogwaardige theatervoorstelling voor een groter publiek; cultureel aanbod op maat.

Bij beide soorten voorstellingen zijn ook vrijwilligers en familieleden van de ouderen welkom.

Huiskamervoorstellingen
Een huiskamervoorstelling betekent voor veel ouderen met geheugenproblemen een welkome succeservaring. Centraal staat het maken van contact, waarbij intensief gebruik wordt gemaakt van theater, muziek en poëzie.

Tijdens een huiskamervoorstelling wordt welbewust het langetermijngeheugen van de bewoners aangesproken omdat dat nog het langst intact is. De acteurs creëren een prettige, herkenbare wereld. Bijvoorbeeld door liedjes en gedichten voor te dragen uit de tijd dat de bewoners nog jong waren.

Dankzij de herkenning die hierdoor ontstaat – die zij in het dagelijkse leven vaak niet meer ervaren – voelen de ouderen met geheugenproblemen zich weer ‘thuis’. Het gevoel van vervreemding verdwijnt naar de achtergrond en het zelfvertrouwen wordt versterkt. De ouderen stellen zich hierdoor vaak weer open voor contact.

De interactieve voorstellingen gaan over voor iedereen herkenbare thema’s zoals de schooltijd, verjaardagen, het koningshuis en de kindertijd. Zowel bij aanvang als na afloop van de voorstelling hebben de acteurs één-op-één-contact met elke bewoner. Een huiskamervoorstelling heeft een intiem karakter en is geschikt voor maximaal 12 bewoners. Tijdens de huiskamervoorstelling worden alle elementen van de Veder Methode gebruikt.

Print een beschrijving: Huiskamervoorstelling dementerenden.pdf

Theatervoorstellingen
Theater Veder geeft ook theatervoorstellingen voor een groter publiek, bedoeld als cultureel aanbod op maat en speciaal voor ouderen gemaakt. De voorstellingen zijn ontstaan vanuit de gedachte: als de bewoners niet meer naar het theater kunnen komen, dan brengen wij het theater naar de bewoners. Tijdens de voorstellingen – die ook bezocht kunnen worden met familieleden en mantelzorgers – wisselen de spelers theater, muziek en poëzie met elkaar af. Interactie met het publiek zorgt vaak voor verrassende momenten. Herkenbare thema’s passeren soms letterlijk de revue. Tijdens de theatervoorstellingen wordt gewerkt met de Veder Methode.

Print een beschrijving: Theatervoorstelling_zorginstellingen.pdf

Presentaties
Theater Veder verzorgt ook presentaties en workshops op maat voor zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers. Hierin worden inspirerende en praktische handvatten gegeven om een beter contact tot stand te kunnen brengen met mensen met dementie.

Heeft u interesse in het aanbod van Veder of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Theater Veder of bel 020 – 3419499