De organisatie

De medewerkers van Stichting Veder zijn van vele markten thuis. De meesten hebben na een afgeronde studie zelf in de zorg gewerkt. Daarnaast hebben zij een acteeropleiding afgerond of zich gespecialiseerd in het geven van trainingen.

Lees meer

Visie en missie

Echt contact is voor ieder mens belangrijk. Veder heeft een methode ontwikkeld om contact te maken met mensen met wie dat vaak moeilijk lukt. Bijvoorbeeld mensen met geheugenproblemen, een verstandelijke beperking of een psychische aandoening.

Lees meer

Oprichting

Stichting Veder is geboren uit het verlangen om het anders te doen. Oprichter Marieke Westra merkte tijdens haar werk als verpleegkundige dat er in de zorg vaak nauwelijks tijd is voor écht contact. Daar wilde ze een bijdrage aan leveren.

Lees meer

Onze opdrachtgevers

Onze opdrachtgevers komen uit heel Nederland. Het zijn niet alleen zorg- en verpleeghuizen, maar ook ggz-instellingen, organisaties voor mensen met een verstandelijke beperking, Alzheimer Cafés, theaterfestivals en zorgverzekeraars. 

Lees meer

Sponsors & subsidiënten

Stichting Veder werkt graag samen met organisaties en bedrijven die haar financieel willen steunen. Mede dankzij hen kunnen steeds meer ouderen met geheugenproblemen profiteren van de Veder Methode.

Lees meer

Ambassadeurs

Voetbaltrainer Foppe de Haan is sinds 2013 Veder ambassadeur. De connectie met Foppe de Haan en Veder ligt in de toepassing van de vijf F-en die hij ontwikkelde voor het team Jong Oranje waarmee hij in 2006 het Europees Jeugdkampioenschap won.

Lees meer