Deze nieuwsbrief online lezen  
 
nieuwsbrief veder header nieuw
   
 

 

16 jaar Theater Veder

Picture 1

21 december 2021 Theater Veder 16 jaar!

Vanavond vieren we 16 jaar Veder per zoom. Als je nog mee wilt doen, stuur dan een e-mail naar productie@theaterveder.nl voor de link.

In 2020 konden we 15 jaar Veder niet vieren vanwege corona binnen het Vederteam. 20 oktober heeft deze mijlpaal alsnog aandacht gekregen: klik door om foto's te bekijken.

 

Missie: het verspreiden van de Veder Contact Methode

Via bovenstaande missie brengen wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit doen wij aan de hand van onze 4 kernwaarden: Kwetsbaarheid, Kracht, Kunde en Kunst. 

 
     
 

 

De kernwaarden

Kwetsbaarheid

Nostalgiekar 2

Voorstellingen over ouderen mishandeling

Theater Veder heeft de afgelopen maanden op verschillende locaties in Amsterdam de voorstelling "Prettig Treffen" opgevoerd. Het doel van deze voorstelling is om het bewustzijn over ouderenmishandeling te vergroten. De voorstellingen worden afgewisseld met rollenspellen en interactieve gesprekken met het publiek. Klik op de afbeelding hieronder om de video (3 min) te bekijken.

Reactie van de gemeente Amsterdam, stadsdeel oost: "De persoonlijke interactie die de spelleider en de spelers vanaf het begin van hun voorstelling "Prettig Treffen" met het publiek hebben, leidt tot vertrouwen, goede interactie en mooie gesprekken over een taboe onderwerp als financiële uitbuiting van ouderen. Petje af! Tevens is de samenwerking en communicatie met Theater Veder in stadsdeel Oost erg goed bevallen."

 rsz 3screenshot 2021 12 19 at 220444

 

Kracht

Kracht

Veder Internationaal

Ontwikkeling visie Veder Methode ten tijde van corona

Wij kijken terug op een jaar waarbij de Veder Methode mede door corona een nieuwe weg is ingeslagen. De ontwikkeling van een digitaal programma dat in 2022 geïmplementeerd wordt in Bonaire en Saoedi-Arabië is in een gevorderd stadium. 22 maart staat de 1e training dag gepland.

 hi marieke

 

 
     
 

Kunde

kunde

Trainingsprogramma mbo/hbo onderwijs

Op 13 oktober 2017 promoveerde Petra Boersma op de Veder Methode binnen de 24 uurszorg. De aanbevelingen van het onderzoek waren om de Veder Methode te ontwikkelen voor onderwijsinstellingen zoals mbo en hbo opleidingen. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van (digitale) trainingsprogrammas. Afgelopen maand gaf Willemijn Nowee de 3e en laatste training in de Veder Methode aan 24 studenten van het Albeda College in Maassluis. De studenten volgen de opleiding helpende zorg en welzijn (niveau 2). Reactie van een deelnemende student (16 jaar): “Het was top, het aanspreken van het langetermijngeheugen neem ik mee. Daarnaast neem ik ook het afstemmen en spiegelen mee in mijn volgende stage.”

Meer weten? Klik door.

 

Kunst

Kunst

Op 21 september certificeerden 9 medewerkers in zorg op de Veder Methode als activiteit. Het werd een feestelijke dag.

Een van de medewerkers uit de zorg (herbergier Steenwijkerwold) formuleerde het werken met de Veder Methode als volgt: "Ook in Corona tijd kun je vrijuit Vederen, en was het juist fijn om met de voorstelling bij te dragen aan een positieve sfeer in onze Herbergier. Te zien en voelen dat het werkt dat maakt je als Veder team trots en sterk."

certificering

 

En verder?

Pictnhure 1

In september hebben we een stagiaire uit Ierland verwelkomd, Marieke Oggel. Interesse in haar ervaringen? Klik door.

 

En verder?

Picture 81

Nelly Patist ontvangt vandaag 16 Vederbloemen. Dit omdat ze in de periode van februari t/m april 2021 op een zeer professionele wijze invulling heeft gegeven aan haar stage en Veder veel lichtheid heeft gebracht.         

 
     
 

In contact

Wij blijven graag in contact met jou. Je kunt ons via Facebook en de Vederbruisers interactief bereiken. 

Volg ook onze website voor het laatste nieuws, onze werkzaamheden en ontwikkelingen. 

 

Foto's met dank aan Hannie Achterstraat

 

 Screenshot 2021 12 20 at 17.19.17 

 
 
   www.theaterveder.nl | info@theaterveder.nl larotonde on facebook  larotonde on twitter  
 
  Afmelden van deze nieuwsbrief  
nieuwsbrief veder footer