Voor het eerst sinds corona hebben Annabel Helberg en Maria Westra de voorstelling voor ouderen met dementie gespeeld in de Amstelring. Daarbij werd op een passende manier aandacht besteed aan de coronasituatie.
De activiteitenbegeleidster schreef na afloop: "Wat was het fijn om jullie vanmorgen te ontvangen!
Met veel aandacht maakten jullie contact met iedere bewoner stuk voor stuk. Met name het contact en de verbinding die ontstaat is heel waardevol. Aandacht en de tijd nemen is heel kostbaar, zeker voor ouderen die zich vaak alleen voelen en of niet gezien."
 
Lees hier haar uitgebreide reactie. 

 

Vandaag hadden wij voor de eerste keer weer een optreden van theater Veder vorm gegeven door Maria en Annabel.
Wat was het fijn om jullie vanmorgen te ontvangen! Met veel aandacht maakten jullie contact met iedere bewoner stuk voor stuk. Beginnend met een gedicht van vroeger die voor sommige bewoners herkenbaar was.
Het was goed om op een aftastende manier het te hebben over Corona en hoe de bewoners de periode vanaf april beleefd hebben. Voor bijna iedereen herkenbaar. Er waren 3 bewoners die na de Corona in huis zijn gekomen, deze hadden niet veel meegemaakt van de Corona. De andere 5 bewoners konden zich wel één en ander herinneren van de heftige periode die zij hebben meegemaakt. Vanmiddag kwam een bewoner erop terug en vertelde zij dat zij behoorlijk ziek is geweest van een virus en toen ook slecht at. Het heeft dus wel wat omhoog gebracht aan herinnering.
Een andere bewoner benoemde dat het interessant was en dat iedereen betrokken werd in het gesprek.
Een nieuwe bewoner vond het fijn om kennis te maken met de bewoners van het huis waar zij zelf niet woont, maar soms op bezoek komt.
De vraag: "Wat vind u het mooiste in het leven?" bood hier opening voor. Ze vertelde over de opvoeding van haar 6 zoons.
De vraag bracht iedere bewoner in het moment. Er kwamen hele heldere antwoorden naar voren en verhalen.
Ook is er gezongen, dit bracht gezelligheid en samenhorigheid.
Het afsluitende liedje "Samen zijn" zorgde ook voor emotie bij sommige bewoners.
Theater Veder is een hele mooie methode om contact te maken met ouderen met dementie en om samen in het moment te komen en in te spelen op wat er ontstaat aan de hand van gedichten, muziek en gesprek.
Met name het contact en de verbinding die ontstaat is heel waardevol. Aandacht en de tijd nemen is heel kostbaar, zeker voor ouderen die zich vaak alleen voelen en of niet gezien.
Daarnaast is het heel leuk en waardevol om samen terug te gaan in de tijd in herinneringen aan de hand van muziek en gedichten bijvoorbeeld.
We zien jullie graag terug!
Heel erg bedankt!
-activiteitenbegeleidster Amstelring