Op 10 oktober 2018 is het de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Er rust nog steeds een taboe op psychische problemen.
Goede voorlichting over psychische problemen en erover kunnen praten is van groot belang. Op deze dag organiseert Theater Veder een internationale conferentie in Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018 met als thema: 'elts moat meidwaan' (iedereen moet meedoen). Het is ook de afsluiting van de pilot van het project 'Ouderen voor Ouderen', dat zeer succesvol is verlopen.
26 Gecertificeerde amateurtoneelspelers spelen in 2017/2018 180 huiskamervoorstellingen in zorginstellingen in heel Friesland. Een prachtige activiteit waar de bewoners erg van genieten en de deelnemers heel veel voldoening schenkt. Ons vraagstuk is hoe we het project verduurzamen in een dementievriendelijke samenleving. Onze ideeën en plannen worden op de conferentie uiteengezet.
Zet 10 oktober in uw agenda en breng een bezoek aan Leeuwarden. U kunt u alvast aanmelden voor het symposium via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.