Speciaal voor vrijwilligers van zorginstellingen heeft Theater Veder een interactieve en muzikale voorstelling ontwikkeld. Deze doelgroep krijgt een steeds belangrijker rol in de samenleving en verdient niet alleen waardering, maar ook de broodnodige voeding.

Reacties van opdrachtgevers en publiek op de voorstelling:vrijwilligersshow 9 400x3

  • "Het optreden was een succes!"
  • "Heel herkenbaar, boeiend, uitnodigend om mee te doen."
  • "Duidelijke verhaallijn en goed verteld."
  • "Mooie stemmen; zowel zingen als vertellen."
  • "Dit verdient een groter publiek!"

Informatie, interactie en muziek
Theater Veder heeft speciaal voor mantelzorgers en vrijwilligers een interactieve, informatieve en muzikale voorstelling ontwikkeld. Het publiek wordt op speelse wijze geïnformeerd over de problemen van ouderen met geheugenproblemen en de handvatten die de Veder Methode geeft om contact te maken. Er worden onder andere liederen ten gehore gebracht over de belevingswereld van ouderen met dementie, geschreven door de artiesten van Theater Veder. Deze liederen zijn gebundeld op de CD “Wat deed ik hier alweer”

Vrijwilligersshow 3 300x528

Alzheimerdag
De voorstelling voor mantelzorgers en vrijwilligers is uitermate geschikt om uitgevoerd te worden ter gelegenheid van bijvoorbeeld Wereld Alzheimer Dag (21 september), Dag van de mantelzorg (10 november) of Nationale Vrijwilligersdag (7 december). Ook kan de voorstelling invulling geven aan een Alzheimercafé.

Mantelzorgers
Niet alleen vrijwilligers, maar ook mantelzorgers van mensen met dementie zijn gebaat bij ondersteuning, zo blijkt uit onderzoek. Ook voor deze doelgroep heeft Theater Veder een speciale voorstelling ontwikkeld, om hen handvatten te bieden om met dagelijkse lastige situaties om te gaan.

 
vrijwilligersshow 2 400x3Zorgprofessionals moeten er voor waken dat mantelzorgers van naasten met dementie niet overbelast raken. Door tijdige ondersteuning te bieden kunnen mantelzorgers hun taak beter en langer volhouden en kunnen crisisopnames
in verpleeghuizen worden voorkomen.”
Deze conclusies trekt Henk Kraijo in zijn proefschrift waarop hij 13 maart 2015 promoveerde aan het UMC Utrecht. Ook volgens de Dementiemonitor zijn mantelzorgers van mensen met dementie onverminderd zwaar belast.