Kennismakingstraining

Klik hier voor informatie over de kennismakingstraining

Locatie: Vedervleugel, de Klencke 111, Amsterdam

Tijd: 09.00 inloop, 09.30 tot 17.00 uur

Dinsdag 29 september

Dinsdag 3 november

Dinsdag 12 januari

Dinsdag 9 maart

Dinsdag 11 mei

 

Handboektraining

Te volgen na de kennismakingstraining

Locatie: Vedervleugel, de Klencke 111, Amsterdam

Tijd: 09.00 inloop, 09.30 tot 17.00 uur

Dinsdag 6 oktober

 

Certificeringstraining

Te volgen na de kennismakingstraining en handboektraining

Locatie: Vedervleugel, de Klencke 111, Amsterdam

Tijd: 09.00 inloop, 09.30 tot 17.00 uur

Dinsdag 10 november

 

Bruisplekken

Locatie: Vedervleugel, de Klencke 111, Amsterdam

Tijd: 11:00 tot 19.00 uur

Maandag 28 september

Zaterdag 7 november

Vrijdag 18 december

Maandag 18 januari

 

Verdiepingstrainingen

Klik hier voor informatie over de verdiepingstrainingen.

Locatie: Vedervleugel, de Klencke 111, Amsterdam

 

Alle trainingen zijn voor deelnemers van het Ouderen voor Ouderen traject kostenvrij. Voor informatie over kosten kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kennismakingstraining

Maak kennis met de Veder Methode en ervaar door praktijkoefeningen hoe poëzie, zang, muziek, theater en reminiscentie contact kunnen bevorderen met ouderen met dementie, of een psychiatrische achtergrond.

Duur: Eén dag van 9.30 uur tot 17.00 uur 

Voor: Iedereen die betrokken is bij de zorg voor ouderen met geheugenproblemen 

Locatie: Theater Veder, de Klencke 111, Amsterdam

Kosten (inclusief koffie en thee, exclusief lunch) Aanmelden via ons inschrijfformulier. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer over de Kennismakingstraining voor zorgprofessionals of mantelzorgers.

 

Handboektraining en certificeringstraining

Duur: Eén dag van 9.30 uur tot 17.00 uur

Trainingen in het certificeringstraject. Lees meer over het certificeringstraject voor zorgprofessionals of mantelzorgers.

Locatie: Theater Veder, de Klencke 111, Amsterdam

 

Bruisplek

Gecertificeerden komen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen over het toepassen van de Veder Methode zowel in huiskamervoorstellingen als tijdens de dagelijkse zorg.
Extra vaardigheden op het gebied van spel, zang, declameren of communiceren worden aangeboden. Ideeën voor nieuwe voorstellingsthema’s worden opgedaan en uitgewerkt. Medewerkers gaan na de bruisplek geïnspireerd verder met de toepassing van de Veder Methode.

Duur:                                  1 dagdeel
Aantal deelnemers:            6 tot 15 personen
Voorwaarden:                     Deelnemer is gecertificeerd of heeft minimaal een deelcertificaat.

Aanmelden via ons inschrijfformulier. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verdiepingstraining

De verdiepingstrainingen zijn bedoeld voor gecertificeerden in de Veder Methode. Tijdens deze trainingen wordt een verdiepingsslag gemaakt op het gebied van spel, zang of poëzie.

Voorbeeld: Poëzie als krachtig middel om contact te maken. Het hardop declameren of voorlezen van poëzie vraagt erom ruimte te geven aan de beelden en beleving die in de woorden besloten liggen. In deze workshop ervaar je wat er voor nodig is om een gedicht tot zijn recht te laten komen en hoe je de beelden en gevoelens kunt laten spreken. Het doel is om het contact via poëzie te versterken.

Deze training voor gecertificeerden volgt na het certificeringstraject. Lees meer over dit traject voor zorgprofessionals of mantelzorgers.

Voor: Iedereen die betrokken is bij de zorg voor ouderen met geheugenproblemen, die is gecertificeerd in de Veder Methode of minimaal een deelcertificaat heeft (d.w.z. de kennismakings- en handboektraining en coaching on the job 1 en 2 gevolgd).

Aanmelden via ons inschrijfformulier. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kom op Verhaal

Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal, maar soms is dat verdwaald geraakt in het geheugen. Tijdens de workshop 'Kom op Verhaal' krijgt u handvatten aangereikt om samen met bewoners herinneringen op te halen en haperende verhalen weer stromend te maken.

Als ons wordt gevraagd wie we zijn en waar we vandaan komen, dan vertellen we verhalen. Bijvoorbeeld over wat we hebben meegemaakt. Ons levensverhaal biedt een verklaring voor wie we nu zijn en wat we doen. Als wij ons eigen verhaal kunnen vertellen en begrijpen, zijn wij in staat om vooruit te kijken en keuzes te maken die bij ons passen.

We delven details op uit onze eigen herinnering of die van een dierbare: hoe rook het, proefde het, klonk het ook alweer? Op speelse wijze smeden we fragmenten tot een gloedvol verhaal. U zult aan den lijve ervaren wat de kracht van verhalen is.

Voor: Iedereen die is betrokken bij de zorg voor ouderen met geheugenproblemen

Locatie: Theater Veder, de Klencke 111, Amsterdam