Bruisplek
Vrijdag 20-12-2019 Landelijke bruisplek in Amsterdam (informatie volgt)
Maaandag 13-01-2020 Landelijke bruisplek in Amsterdam (informatie volgt)

Kennismakingstraining
Dinsdag 3-12-2019 Amsterdam

Certificeringstraining
Vrijdag 15-11-2019 Hilversum
 

Kennismakingstraining

Maak kennis met de Veder Methode en ervaar door praktijkoefeningen hoe poëzie, zang, muziek, theater en reminiscentie contact kunnen bevorderen met ouderen met dementie, of een psychiatrische achtergrond.
 
Duur: Eén dag van 9.30 uur tot 17.00 uur 
Voor: Iedereen die betrokken is bij de zorg voor ouderen met geheugenproblemen 
Locatie: Amsterdam, kantoor Theater Veder 
Kosten (inclusief koffie en thee, exclusief lunch) : € 175 per deelnemer voor zorgprofessionals, € 140 per deelnemer voor mantelzorgers en vrijwilligers
Aanmelden via ons inschrijfformulier Meer informatie via telefoonnummer 020 - 7700 306
Lees meer over de Kennismakingstraining voor zorgprofessionals of mantelzorgers.

Handboektraining en certificeringstraining

Duur: Eén dag van 9.30 uur tot 17.00 uur

Trainingen in het certificeringstraject. Lees meer over het certificeringstraject voor zorgprofessionals of mantelzorgers.

Locatie: Amsterdam, kantoor Theater Veder 
Kosten (inclusief koffie en thee, exclusief lunch) : € 175 per deelnemer voor zorgprofessionals, € 140 per deelnemer voor mantelzorgers en vrijwilligers

Bruisplek

Gecertificeerden komen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen over het toepassen van de Veder Methode zowel in huiskamer-voorstellingen als tijdens de dagelijkse zorg.
Extra vaardigheden op het gebied van spel, zang, declameren of communiceren worden aangeboden. Ideeën voor nieuwe voorstellingsthema’s worden opgedaan en uitgewerkt. Medewerkers gaan na de bruisplek geïnspireerd verder met de toepassing van de Veder Methode.

Duur:                                  1 dagdeel (14.00 uur – 17.00 uur)
Aantal deelnemers:            6 tot 15 personen
Voorwaarden:                     Deelnemers is gecertificeerd of heeft minimaal een deelcertificaat.
Kosten:                               € 40 per deelnemer per bruisplek
Aanmelden via ons inschrijfformulier. Meer informatie via telefoonnummer 020 - 7700 306

Ambassadeurstraining 1 en 2

Deze trainingen voor gecertificeerden volgt na het certificeringstraject. Lees meer over dit traject voor zorgprofessionals of mantelzorgers.

Om de Veder Methode intern overdraagbaar te maken worden gecertificeerde medewerkers opgeleid tot Veder ambassadeur. Het doel is om ambassadeurs samen te laten werken met andere disciplines binnen de organisatie zoals facilitair medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers.
Tijdens de trainingen 1 en 2 komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • concretiseren van persoonlijke leerdoelen (zelfreflectie en leiderschaps-kwaliteiten)
  • groepsdynamica en omgaan met weerstanden
  • het hanteren van diverse werk- en spelvormen
  • presentatie en didactische vaardigheden
  • feedback ontvangen en geven (NLP - innerlijke overtuiging)
  • het maken van een stappenplan
Duur: Eén dag van 9.30 uur tot 17.00 uur
Voor: Iedereen die betrokken is bij de zorg voor ouderen met geheugenproblemen, die de kennismakingstraining, de handboektraining en de certificeringstraining heeft gevolgd.
Locatie: Theater Veder. Kosten (inclusief koffie, thee, exclusief lunch): € 175,- per deelnemer voor zorgprofessionals, € 140,- per deelnemer voor mantelzorgers en vrijwilligers
Aanmelden via ons inschrijfformulier  Meer informatie via telefoonnummer 020 - 7700 306

Verdiepingstraining

De verdiepingstrainingen zijn bedoeld voor gecertificeerden in de Veder Methode. Tijdens deze trainingen wordt een verdiepingsslag gemaakt op het gebied van spel, zang of poëzie.

Voorbeeld:Poëzie als krachtig middel om contact te maken. Het hardop declameren of voorlezen van poëzie vraagt erom ruimte te geven aan de beelden en beleving die in de woorden besloten liggen. In deze workshop ervaar je wat er voor nodig is om een gedicht tot zijn recht te laten komen en hoe je de beelden en gevoelens kunt laten spreken. Het doel is om het contact via poëzie te versterken.

Deze training voor gecertificeerden volgt na het certificeringstraject. Lees meer over dit traject voor zorgprofessionals of mantelzorgers.

Duur: Eén dagdeel van 13.00 uur tot 17.00 uur
Voor: Iedereen die betrokken is bij de zorg voor ouderen met geheugenproblemen, die is gecertificeerd in de Veder Methode of minimaal een deelcertificaat heeft (d.w.z. de kennismakings- en handboektraining en coaching on the job 1 en 2 gevolgd).
Locatie: Theater Veder, Kosten: € 75 per deelnemer voor zorgprofessionals, € 65 per deelnemer voor mantelzorgers en vrijwilligers
Aanmelden via ons inschrijfformulier. Meer informatie via telefoonnummer 020 - 7700 306