Deze nieuwsbrief online lezen  
 
nieuwsbrief veder header nieuw
   
 
 

Theater Veder Houdt Vol

Hannie Achterstraat

Contact- het maken van Echt Contact 

Via bovenstaande missie brengen wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het afgelopen half jaar. Dit doen wij aan de hand van onze 4 kernwaarden: Kwetsbaarheid, Kracht, Kunde en Kunst. Daarbij wordt teruggeblikt op het verloop van projecten voor en ten tijde van corona.

 
     
 

 

De kernwaarden

Kwetsbaarheid

OvO Hilverzorg Wim en Dirk

Het project 'Ouderen voor Ouderen' was in volle gang. Enthousiaste amateurspelers en vrijwilligers speelden in de regio's Friesland, Amsterdam, Hilversum en Eindhoven. Digitaal houden we sinds maart contact met diverse zorgorganisaties.  

Bekijk hier de filmregistratie.

Kracht

Friesland Open Doek

In 2019 is Open Doek (landelijk centrum voor amateurtheater in Vlaanderen) een trainingstraject gestart waarbij 36 spelers worden opgeleid in de Veder Methode. Op dit moment zijn we met elkaar in gesprek hoe de doorontwikkeling kan plaatsvinden ten tijde van corona.

Bekijk hier de filmregistratie.

 
     
 

Kunde

St. Alzheimer Curaçao Congres Curaçao 2020

De kunde van de Veder Methode verspreidt zich internationaal.

Eind februari (2020)  bezocht Maria Westra, in Willemstad het congres ter ere van het 20 jarig bestaan van Stichting Alzheimer Curaçao. Zij gaf daar een lezing en een workshop.  Het vooronderzoek (2019) om de Veder Methode ook op de Cariben en in Suriname onder de aandacht te brengen resulteerde in de uitnodiging voor dit congres. Met name de taal en de gemeenschappelijke achtergrond geeft veel mogelijkheden. Tijdens het bezoek startte Westra met een pilot op St. Maarten in samenwerking met de Alzheimervereniging in het White Yellow Cross Center. In verband met de coronamaatregelen is de ontwikkeling on hold gezet.

Bekijk hier de filmregistratie gemaakt in 2019.

Kunst

Rutger Kopland

Foto: Rutger Kopland

Tot 2011 was Rutger Kopland ambassadeur van Theater Veder. Uit onderzoek is gebleken dat poëzietherapie helpt bij de verwerking van verlies. Marcoen(2010) heeft een artikel gewijd aan de heilzame werking van poëzie bij ouderen. Klik hier voor het artikel. De communicatie, ook met andere generaties, wordt bevorderd. Mede daarom is poëzie een wezenlijk onderdeel bij de uitvoer van de Veder Methode.

Klaas Hofman wordt de huispoët van Veder genoemd. Regelmatig stuurt hij poëzie naar Theater Veder die hijzelf van een ondertekst voorziet. 

Lees hier zijn reactie over de betekenis van poëzie.

 Waar wel niet kruist gedicht Klaas Hofman

                                        

 
     
 

In contact

preview

Middels poëzie blijven wij graag in contact met jou. Je kunt ons via Facebook en de Vederbruisers interactief bereiken. 

Volg ook onze website voor het laatste nieuws, onze werkzaamheden en ontwikkelingen. 

 
 
   www.theaterveder.nl | info@theaterveder.nl larotonde on facebook  larotonde on twitter  
 
  Afmelden van deze nieuwsbrief  
nieuwsbrief veder footer