Deze nieuwsbrief online lezen  
 
nieuwsbrief veder header nieuw
   
 
 

Nieuwsbrief maart

logo veder

Missie: het verspreiden van de contactmethode die werkt.

Via bovenstaande missie brengen wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit doen wij aan de hand van de vier kernwaarden: Kwetsbaarheid, Kracht, Kunde en Kunst

Kwetsbaarheid

IMG_3889-800.jpg

Overdracht van de Veder Methode ten tijde van corona

Mede door de ontwikkeling van de visie (zie verslag 2020) is het gelukt om ten tijde van corona aan vier zorgorganisaties de Veder Methode als activiteit over te dragen.

 

"De quote die ik zelf erg mooi vind, is van één van onze bewoners, “Zuster: ik ben er nog lang niet aan toe om naar het verpleeghuis te gaan”. De Veder opleiding heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Het terug gaan in de tijd waarin zij leefden, herinneringen naar boven halen en hiermee rust en blijdschap creëren. De voorstellingen zijn mooi om te zien, een belevenis voor mijn bewoners om aan deel te nemen. Als toeschouwer zie ik hen genieten, lachen, lol maken en vooral herkenning. Het past bijzonder goed bij de visie van de Herbergier. Mijn medewerkers geven dit op individueel niveau vorm tijdens de zorg momenten waardoor een dag voor hen op een positieve wijze start. Dit heeft gedurende de dag een positief effect om hun welzijn binnen het dementieel beeld."

- Karin Bootsma (zorgondernemer Herbergier Steenwijkerwold)

"Ook in corona tijd kun je vrijuit vederen, en was het juist fijn om met de voorstelling bij te dragen aan een positieve sfeer in onze herbergier. Te zien en te voelen dat het werkt, dat maakt je als Veder-team trots en sterk."

- Team Steenwijkerwold

 

Dit jaar starten twee nieuwe trajecten. Interesse? Mail dan naar: info@theaterveder.nl

De viering van 15 jaar Veder (21 december 2020) wordt verplaatst naar 21 juni 2021. Dit met als reden dat het team van Veder in deze periode zelf is getroffen door corona. Lees hier het persoonlijk verslag van Maria Westra, directeur Theater Veder.

Wil je 15 jaar Veder op 21 juni meevieren? Mail dan naar: info@theaterveder.nl 

Kracht

IMG_6123-800.jpg

Internationale ontwikkeling

Momenteel werkt Veder samen met twee scholingsinstituten aan de uitrol van de Veder Methode op internationaal gebied. Er wordt hiervoor een digitaal programma ontwikkeld. Mede om deze reden is het team op zoek naar een zakelijk leider. Interesse? Klik hier voor de vacature.

Samenwerking met VitalTalent

Theater Veder werkt in 2021 samen met VitalTalent. Ter kennismaking wordt de methodiek Crucial Coversations in relatie tot de Veder Methode kosteloos aangeboden via een Engelstalige online workshop op 6 mei en 14 juni.

cc foto 1

 cc 2

 

 

 

 

 “Beide methoden richten zich op het maken van goed 1-op-1 contact, maar waar de Veder Methode zich richt op de interactie met kwetsbare doelgroepen doet Crucial Conversations dat op interactie met collega’s waar je tegengestelde meningen op een constructieve manier moet zien te overbruggen. Een goede voorbereiding is bij beide methoden al het halve werk!”

- dhr. R. Prenger - projectleider gemeente Amsterdam

Interesse voor de workshop? Klik hier voor meer informatie.

Kunde

IMG_0812-traut-800.jpg

Start implementatie van de Veder Methode binnen scholingsinstituten

In 2018 werd er op de Veder Methode gepromoveerd binnen de 24 uurszorg. De aanbevelingen van het onderzoek waren o.a. om de Veder Methode te ontwikkelen voor de scholingsinstituten. In januari 2021 is het scholingstraject ''train de docent'' gestart waarvoor speciaal lesmateriaal wordt ontwikkeld.

 

"Mijn collega’s en docenten waren enthousiast. Met name waren zij geraakt door het programma en de online aanpak hiervan. De systematiek, de werkvormen; er werd geen seconde gedacht aan de tijd ondanks dat de online training een dag duurde. Een hele positieve training."

- Mw. E. Koene, opleidingsmanager ROC Friese Poort Drachten 

 

Interesse naar één van de scholingstrajecten? Klik hier voor meer informatie.

Kunst

IMG 6922 trc40bl 2sh75 800

Stagiaire Nelly Patist, student Docent Theater ArtEZ

In februari is Nelly begonnen met haar werk als stagiaire bij Theater Veder. Wilt u met haar kennismaken? Lees hier haar verslag.

WhatsApp Image 2021 03 24 at 13.16.37

Zij zal o.a. samen met Linde Schumacher (vierdejaars student Theaterwetenschappen) een huiskamervoorstelling maken. Lees hier het onderzoek van Linde in relatie tot de Veder Methode.

WhatsApp Image 2021 03 25 at 14.00.01 2

 

In contact

Wij blijven graag in contact met jou. Je kunt ons via Facebook en de Vederbruisers interactief bereiken. 

Volg ook onze website voor het laatste nieuws, onze werkzaamheden en ontwikkelingen. 

 

Vreugde omdat het door moet gaan,

de stilstand voor het ogenblik is,

omdat het door moet gaan.

Hans Andreus

Verzamelde gedichten, blz 296

  

Met dank voor het beeldmateriaal m.b.t. de vier kernwaarden Kwetsbaarheid, Kracht, Kunde en Kunst: Hannie Achterstraat

    www.theaterveder.nl | info@theaterveder.nl larotonde on facebook  larotonde on twitter   Afmelden van deze nieuwsbrief  nieuwsbrief veder footer