Deze nieuwsbrief online lezen  
 
nieuwsbrief veder header nieuw
   
 
 

15 jaar Theater Veder

Hannie Achterstraat

 21 December bestaat Theater Veder 15 jaar. Interesse in het lopen van een labyrint? Zie hier de uitnodiging voor meer informatie. 

 

Een bijdrage leveren aan sociale cohesie 

Via bovenstaande missie brengen wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit doen wij aan de hand van onze 4 kernwaarden: Kwetsbaarheid, Kracht, Kunde en Kunst. 

 
     
 

 

De kernwaarden

Kwetsbaarheid

Nostalgiekar 2

Ontwikkeling visie Veder Methode ten tijde van corona

Wij kijken terug op een jaar waarbij de Veder Methode door corona een nieuwe ontwikkeling heeft doorgemaakt. Lees hier het procesverslag. 

Sinds september 2020 worden er weer (opmaat)voorstellingen gespeeld, trainingen en coachings gegeven. Lees hier de recensie over een voorstelling gemaakt rondom het stille taboe ouderenmishandeling.

Kracht

Kracht

Veder Internationaal

Vanaf 2019 werkt Veder samen met Open Doek (België) en White Yellow Cross Care Foundation (St. Maarten) aan de implementatie van de Veder Methode. Door corona zijn deze projecten stil komen te liggen. Theater Veder ontwikkelt op dit moment de pilot in Nieuw Zeeland. Anneke Hesp (gecertificeerde Vederspeler) heeft in 2019 Nieuw Zeeland bezocht. In 2021 wordt een vervolg aan deze pilot gegeven. Bekijk hier een deel van haar huiskamervoorstelling in Nieuw Zeeland en lees hier haar verslag. 

 
     
 

Kunde

kunde

2021 Start pilot implementatie van de Veder Methode binnen scholingsinstituten

In 2018 promoveerde Petra Boersma op de Veder Methode binnen de 24 uurszorg. De aanbevelingen van het onderzoek waren om de Veder Methode te ontwikkelen voor scholingsinstituten zoals de ROC's en HBO-V's. Dit heeft geresulteerd in een pilot die in januari 2021 gaat starten. Diverse scholingsinstituten gaan participeren. Het handboek zal worden toegepast voor docenten in het ROC en HBO. Vanuit 'train de trainer' zal de overdracht plaatsvinden. Interesse? Lees hier meer over het scholingsprogramma. 

Kunst

Kunst

Linde Schumacher, student theaterwetenschap aan de faculteit van UVA klopte dit najaar aan. Ze heeft het trainingsprogramma gevolgd en de Veder Methode in haar scriptie opgenomen. Lees hier haar verslag, interview en bevindingen.                           

Wens voor 2021 rood wit

 
     
 

In contact

Wij blijven graag in contact met jou. Je kunt ons via Facebook en de Vederbruisers interactief bereiken. 

Volg ook onze website voor het laatste nieuws, onze werkzaamheden en ontwikkelingen. 

 

Foto's met dank aan Hannie Achterstraat

 
 
   www.theaterveder.nl | info@theaterveder.nl larotonde on facebook  larotonde on twitter  
 
  Afmelden van deze nieuwsbrief  
nieuwsbrief veder footer